VAD What Was che cosa RECEPTSAMLiNG [10-tal recept + Länkar]
VAR Where Wo dove MTmedia.SE < 4.Community! < 4mat < mat4tiramisu.htmlNÄR When Wann quando UPPDATERAD Uptodate Aktualisiert aggiornato 19.12.2024
VEM Who Wer chi Martin Thörnquist, MT MiddagsKlubb, Malmö Champagnevänner med flera...
HUR How Wie come
Om Du har omedelbar hunger, fundera om det är av; hälsosam, själslig, estetisk, sexuell eller annan natur.
Dessa behov tillgodoses och tillfredställs under respektive av ovanstående länkar!
Martin Thörnquist Media Mat delas in i GRUNDLÄGGANDE NÄRiNG: Kalori ! Pastakoktid !
MÅL i MUN: Morgon ! Förmiddag ! Lunch ! Middag ! Eftermiddag ! Kväll ! Natt !
FöRRÄTT antipasto; Löjrom ! Räka ! Sallad !
HUVUDRÄTT / MiDDAG: Korv ! Kyckling ! Kött ! Köttfärs ! Lax ! Risotto !
TiLLTUGG / BRöD: Bullar ! Franska ! DESSERT / EFTERRÄTT: Bollar ! Glass ! Tira Misu ! Tårta !
E F T E R - R Ä T T E R / DESSERT !
VAD: Tira Misu!
HUR MÅNGA: 8–10 bitar
MED HJÄLP AV VAD: [ingredienser]
1 rund smördegsbotten [cirka 24 centimeter Ø]
3 tunna sockerkaksbottnar [samma Ø]
Cirka 50 gram smält blockchoklad –> pensling
Tira Misu–fyllning;
3 ägg
1 1 / 2 deciliter socker
350 gram Kesella,
2 1 / 2 deciliter marsala–vin [eller annat sött dessertvin]
1 skvätt Kalhua–likör
Till garnering;
Cirka 2 deciliter vispgrädde
Kakao
Chokladbönor.
HUR:
1. Vispa ägg och socker luftigt till fyllningen. Blanda Kesella, starkvin och likör
2. Rör ner i äggsmeten Vispa grädden till styvt skum och vänd ner i fyllningen...
3. Låt mördegsbottnen ligga kvar i formen [gärna med löstagbar kant] när den gräddats.
4. Pensla den med ett lager blockchoklad och kyl tills chokladen stelnat. Bred på ett lager
Tira Misu–fyllning och lägg på en sockerkaksbotten. Droppa på lite starkt kaffe.
5. Fortsätt med fyllning, sockerkaksbotten, starkt kaffe et cetera.
[Översta lagret ska vara en tårtbotten, som stärks med lite kaffe].
6. Tryck ut tårtan försiktigt i formen. Täck med plastfolie och ställ tårtan kallt 5–6 timmar.
7. Bred ett lager vispad grädde över hela tårtan och sikta över kakao genom en sil.
8. Garnera med spritsade gräddklickar, kaffe och chokladbönor. Lycka till !VEM:
Receptet genom Bodil Wingerstrand och Johan Jönemo.SE ÄVEN MT Community! Dryck! + Krydd! SE ÄVEN: ÄKTA VARA See also Danish Deli Food + Good Cooking
NAViGATOR 0? &1 2* ~3 4! @5 6¤©% #7 8$ £9 10€ [1996–2024] *Martin Thörnquist