DRYCK ger Er Dryckes-info samt tips! VAD What Was che cosa TöMDA / URDRUCKNA FLASKOR FRÅN MT BAR
VAR Where Wo dove MTmedia.SE < 4.Community! < Dryck! < 2021 < 4dryck2021
juni.html
NÄR When Wann quando juni 2021
DRYCK 2021: januari februari mars april maj juni juli augusti september oktober november december 2021 UPPDATERAD Uptodate Aktualisiert aggiornato 19.12.2024
VEM Who Wer chi MARTiN THöRNQUiST, dryckesbröder samt dryckessystrar
HUR How Wie come TYPSORT: MärkesNamn / Systembolagets varunummer / XXX milliLiter / XX % / XX:– SEK
SPRiT:Underberg; bitter 20 milliLiter 44% / 1 av ett 3-pack / 59:-
MOUSSERANDE: Champagne; Alexandre BONNET Perle Roseé brut Les Riceys Procentbeteckning; NM 122-001 / 375 milliLiter / 13,5 % / 179:- SEK ?
MOUSSERANDE: Champagne; MONOPOLE HEiDSiECK: gul flaska Blue Top brut NM 434-001 / 739804 / 200 milliLiter / 12 % / 115:– SEK [anno 2021]
ViTViN: OHH ! Sauvignon Blanc by Paul Sapin France / 187 milliLiter / 12 % / 25:– SEK
MOUSSERANDE: Charles de Fère / Cuvée Jean-Louis Blanc de blancs / 742504 / 200 milliLiter / 11,5 % / 35:– SEK
MOUSSERANDE: GANCiA 1850 prosecco D.O.C. Sparkling Wine Prodotto in Italia World Wine & Spirits Competition GOLD / 787902 / 375 milliLiter / 11,5 % / 54:– SEK
MOUSSERANDE: prosecco CASTELFORTE ~> CASALFORTE* extra dry; Producent: Cantine Riondo Italia / 772002 / 375 milliLiter / 11 % / 54:– SEK
MOUSSERANDE: prosecco PiZZOLATO vino biologico / eko KRAV / 787004 / 200 milliLiter / 11 % / 42:– SEK
ALKOHOLFRiTT MOUSSERANDE öL: NiCOLAUS vinter bock De 5 gaarde / dansk specialbryg / Systembolagets varunummer / 500 milliLiter / 6,5 % / 20:– DKK / cirka 30:– SEK
MATLAGNiNG: Zeta Fernando di Luca ViTViNSViNÄGER Aceto di vino bianco 250 millilIter / 6% vinägersyra / 24:- SEK
ALKOHOLFRiTT MOUSSERANDE öL: BLANC NON ALCO: Bière Blanche 16634 KronenbourgBlanc sans alcool [smak av citron + koriander] blå flaska / 1192003 / 250 milliLiter / 0,4–0,5 % / 11:90 SEK
ALKOHOLFRiTT MOUSSERANDE:ViTViN: Fine Sparkling NOZECO Suitable for Vegans Alcohol free Special Edition 200 milliLiter / 0,4 % / 25:- SEK
MATLAGNiNG: iCA i Love eco italiensk ekologisk OLiVOLJA extra virgin / 500 milliLiter / 0 % / 56:95 SEK
MATLAGNiNG: i Love eco ekologisk 100 % citronjuice 250 milliLiter cirka 15:- SEK
MUST: EGENODLAD VångaMust. [Aroma] 'Villands Vånga populärt kallat Vånga ligger vackert i den kuperade delen av nordöstra Skåne. Många av ortens invånare jobbar inoim äppelnäringen och i september varkje år hålls en skördefest till äpplets ära." [...] Ofiltrerad must från KRAV-ekologiska äpplen Pastöriserad för ökad hållbarheten. Öppnad must är hållbar i cirka 5 dagar i kylskåp. Odlare: Sven-Anders Persson. VÅngadalens frukt och must Telefon: 044:-942 07 / Ica Arkelstorp / 750 milliLiter / 0 % / cirka 55:– SEK
MASSAGEOLJA: HÄLSA SAMT VÄLMÅENDE UTVÄRTES: Sensual Massage Oil Aphrodisiac / Fruits of Nature / Made in England by Fikkerts Limited BD21 4BZ
'This product has not been tested on animal, nor have any of its ingredients" [...] "A Luxurious skin conditioning oil with an evocative fragrance." Ingredients; Prunus dulcis [sweet almond oil], Tocopherol [Vitamin E], Cananga odorata [Ylang Ylang oil], Cedrus virginian [Cedarwood oil], Santalum album [Sandalwood oil], Citrus aurantium [Neroli oil]. 50 milliLiter / 1.7 fl.oz / 96:-
*CASALFORTE: 'Smakbeskrivning Casalforte Prosecco Extra Dry är en torr prosecco gjord på druvan glera med en blommig arom där mogna äpplen, grapefrukt och tropiska frukter framträder. Smaken har söta inslag av honungsmelon, persika, fläder och tuttifrutti. Moussen är frisk och bubblande [spumante] och eftersmaken tämligen torr och fruktig. Alkoholhalten ligger på 11%. Vinet är ett elegant och festligt sällskapsbubbel. Internationellt omskrivet som ett av de mer prisvärda proseccovinerna. Det är ett underbart aperitifvin och ett vin som både livar upp en fest och som står upp mot bra skaldjurs- och fiskrätter. Idealiskt till räkor och havskräftor och även till mindre kryddstark asiatisk mat. Oslagbart som välkomstdrink. Bör serveras ordentligt kylt, gärna 6–8 grader.
CASALFORTEär ett av Italiens mer berömda vinvarumärken. På grund av en varumärkestvist, har varumärket under 2021 bytt namn från Castelforte till Casalforte. Casalforte produceras i Veneto hos ett av Italiens största vinkooperativ Cantine Riondo. Här i Valpolicella och Prosecco har man odlat druvor och framställt vin under många generationer. Råvarorna är de allra bästa och vinframställningen sker med traditionella metoder. Kooperativet Cantine Riondo har 2000 vinodlare som medlemmar och man odlar på 6 000 hektar mark. Det stora vineriet ligger i Monteforte d’Alpone, mitt emellan Milano och Venedig. Casalfortes viner står för kvalitet, hantverk och tradition. Ordet ”casale” betyder villa. Vi rör oss mot det genuina italienska köket, med magiska råvaror och viner och middagar utan slut. Casalforte viner finns i varje ögonblick av den italienska måltiden. Portföljen rymmer allt från fruktiga lätta och eleganta Valpolicella viner till smakrika och kraftfulla Amarone. Från distriktet Prosecco kommer de populära Prosecco vinerna, nu också som rosé variant.PROSECCO har blivit en världssuccé. Numera finns det inte en stjärnkrog som inte har ”Den italienska champagnen” på sina menyer. Världen dricker spritz och prosecco så det bubblar i glasen. Prosecco kan som bekant bara göras i ett litet begränsat område i Italien. Från några av de allra bästa odlingarna kommer Casalforte Prosecco Extra Dry. Prosecco var länge en kuriositet på italienska restauranger men är numera var mans dryck. Prosecco har inte samma aristokratiska klang som champagne utan snarare en rustik och lantlig ton, mer som olivolja och pasta än gåslever och ostron. Den italienska gastronomin har blivit ett älskat allemanskök långt utanför Italien och därmed har proseccon fått en vidöppen dörr in i mångas hjärtan. Prosecco brukar beskrivas som bubblorna i den italienska folksjälen och i sina bästa stunder är den värdig vilka välslipade champagneglas som helst. För några år sedan infördes strängare regler och i dag får prosecco bara produceras i 15 kommuner kring byarna med de svåruttalade namnen Valdobbiadene och Conegliano och i nio provinser i regionerna Venetien och Friuli. Det är från trakten kring Valdobbiadene som mycket av den allra bästa champagnen kommer, där finns också ett par DOCG-klassade odlingar. Prosecco måste bestå av minst 85 procent glera, som fram till 2009 förvirrande nog hade samma namn som vinet.
Prosecco... har haft ursprungsbeteckningen DOC sedan 1969... görs i tre torrhetsgrader, Brut, Extra Dry och Dry – där Dry är den sötaste märkligt nog... finns också i lätt pärlande frizzante-stil... är i dag världens mest exporterade vin.ViNET: Druvorna till vinet har vuxit på sluttningarna utanför Valdobbiadene. Efter att vinet har jäst klart får det en andra jäsning i slutna trycktankar, [charmatmetoden]. Med hjälp av en liten mängd socker och en ny jästkultur sätts jäsningen igång igen. Sockret förbrukas och alkohol och koldioxid binds i vinet. Prosecco lagras inte, utan tappas så snart som möjligt efter den andra jäsningen i ståltank. Prosecco ska drickas ung då den har sin friska, fruktiga smak. Till skillnad från Cava, Crémant och Champagne, så vill man inte ha brödiga toner eller jästtoner i sin Prosecco, utan man eftersträvar en ung frisk och fruktig smak och rekommenderar att man dricker den så snart som möjligt. KÄLLA: NiGAB
MED HJÄLP AV VAD With Help from What Mit Hilfe von Was con aiuto da che cosa Avec l'aide de ce qui ALKOHOLFRiTT _Non Alcohol ! Apéretif / Bitter ! DRACK Drank ! DRiNK-LÄNKAR Drink Links ! DRiNK Drink ! DRYCK Beverage ! FLASKSTORLEK Bottle Size ! GLöGG Hot Wine Glühwein ! iNKöP Purchase ! LiKöR Liquor ! MALMö CHAMPAGNEVÄNNER ~ Malmo Friends of Champagne ~ Amis Malmoë de Champagne ! BOK~Book~Livre | Champagne | CELEBRiTET-Citat | Facebook / MalmoCh; Groups-Members-PhotoSearch-Reviews | Fakta-Statistik | FAQ | Favorit | Film | Flaskstorlek | FOTO | Fras | Glastyp | HUS | index | info | Klädsel | Lexikon: A–C D–N O–Å | LJUD | Länk | MartinCh | MAT | Medlem |
MOUSSERANDE: appasimento, asti, bobblor, brus, bubbel, bubbelvatten, bubbelvin, bubblande, Cap classique, Cava, Cavarra, Champis,
Crémant, Espumante, ferma, Fizz, Franciacorta, frizzante, gentile, gnistrande, Lambrusco, Moscato, mosso, Mousseaux, mousserat,
musserat, musujący, Pezsgő, Pignoletto, porlande, prosecco, pysavin, pärlande, Schaumwein, Sekt, scintillante, SHAMPANSKOYE, skum,
skummande, skumpa, skumvin, Skånpagne, Sparkling, sprattelvatten, spritz, sprudelvin, spumante, Talento, tranquillo, Trento, vivace...
ORD~Word~Mot | ProducentBeteckning | PROTOKOLL | Recension | Renommé | Restaurang; Ab~AL,Am~Az. Bab~Bar,BaraVara,Barb~Bevo,Bib~Bor,Bra~Bö.
Ca~Ce,Ch,Ci~Cy. D, E, Fab~FLo,Fok~Fä.Ga~Go,GRA,Grap~Gök. H, i, J, K, La~Le,Li~Ly. Ma,Me~Mi,Mj~Mon Moo~Mö. N, O, Padd~Paro,Party~Pet,Pi~På.
Q, Ra,Re,Ri~Rö. Sa,Sc~Sh,Si~SL,Sm~Sp,Sq~Sö. Ta~To,Tr~Ty. U, V~Via,Vib~Vä. W, X, Y, Z, Å, Ä, ö. | Skål | Syssla | Sötma.
Martini; alternativ | Asti | Baby | Bellini | Bianco | Bitter | Citro | D'oro | Extra dry | Fiero | Flash | Rosato | Rosso | Spumante | Vodka
Nationaldrycker ! ROSÉViN ! Rose Wine ! RöDViN Red Wine ! Skålar ! SPRiT Spirits; LiKöRER Liquors ! VATTEN Water !
ViNKÄLLARE Wine Cellar; RöD Red + ViT White ! ViTViN White Wine ! öL Beer !NAViGATOR 0? &1 2* ~3 4! @5 6¤©% #7 8$ £9 10€ [1996–2024] *Martin Thörnquist