Malmö Champagnevänner: ~vad för MAT passar till Champagne?

Förutom svaret 'ALL mat passar till Champagne" kommer här några grundläggande råvaror att...
ansa, avbaka,
baka, blanchera, bryna, bräcka, bräsera, dela, fermentera, fritera, gratinera,
grava, halstra, dressera, flambera, fritera, förvälla, gratinera, infusera, jäsa, kandera,
karamellisera,
koka, konfitera, laka, luta, lägga in, marinera, montera, mosa, panera,
passera, pickla, pochera, pressa, puréa, reda, reducera, rimma,
röka, safta, sautera,
sila, sjuda, skålla,
steka, sylta, syra, torka, tranchera, tärna, woka, ångkoka och
servera a la carte, al dente eller råa
*. Huvudingredienser skulle kunna vara;

Anka, Blåbär, Citron, Dill, Druva, Fransyska, Gås, Hallon, Honung,

Hummer, Häst, Höns, Jordgubbe, Kaviar, Kräfta, Kyckling, Lamm, Lax,

Löjrom, Mussla, Oliv, Ostron*, Persika, Potatis, Päron, Rom, Räka,

Snäcka, Sparris, Spenat, Tonfisk, Tryffel, Vilt, Ägg, Äpple, Öring.

*råa Livsmedel ätes på egen risk.

...samt några passande franska lätta sammansatta tilltugg;
Baguette, Choklad,
Cornichong, Croissant, Franskbröd, Kex, Omelett, Ost, Pain Riche.

...ovanstående kan ingå som del i till exempel;
Canapé, Champagnekaka & Champagnekakor; ParmesanKaka, Rose-de-Reims-champagnekakor
 
Crudités, La haute Cuisine, Hors-d'œuvre, Légume.

SE GÄRNA: Mat 44, Mat 46, Mat 56, Mat 63 & Mat 80.

Allt för Föräldrar | Allt om Mat | Avalon Wine | Bocuse | ChampagneSidorna | iCA |
Kopingsberg |
Köksfranska | Matildas Mat | MatKlubben | MatlagningsTermer | Mat och Drycker |
OST & Vänner AB | Picard | Plus Magasin | Systembolaget | Taysta | Town and Country Mag | VinJournalen.

SE ÄVEN: Dryck; FAVORiT & RENOMMÉ.

Jacob Dahlin uttryckte om Maten i sitt Telvisonsprogram: Jacobs Stege Lördag 5 november 1988:
'Det viktiga är ju som vi vet inte att vinna. Det viktiga är att tranchera, polera, marinera,
preparera, pochera, griljera, bräsera, gratinera, panera, fritera, såtera, färsera, passera,
blanchera, flambera, sufflera, reducera, glasera, garnera, dekantera, moussera, bornera,
goutera, portionera, frukostera, dinera, supera, och slutligen och till sist Laxera."

MALMö CHAMPAGNEVÄNNER ~ Malmo Friends & Lovers of Champagne ~ Amis Malmoë de Champagne
©200720082009201020112012201320142015201620172018201920202021202220232024
BOK
~ Book ~ Livre |
Champagne | Celebritet-Citat | Facebook / MalmoCh; Groups-Members-PhotoSearch-Reviews | Fakta-Statistik
FAQ | Favorit |
Film | Flaskstorlek | FOTO | Fras | Glastyp | HUS | index | info | Klädsel | Lexikon | LJUD | Länk | MartinCh | MAT
Medlem
| Mousserande | ORD ~ Word ~ Mot | ProducentBeteckning | PROTOKOLL | Recension | Renommé |
RESTAURANG | Skål | Syssla | Sötma.