Malmö Champagnevänner: ~vad för
MAT passar till Champagne?
Förutom svaret 'ALL mat
passar till Champagne"
kommer här några grundläggande råvaror att...
ansa, avbaka,
baka,
blanchera, bryna, bräcka, bräsera, dela,
fermentera,
fritera,
gratinera,
grava,
halstra, dressera, flambera, fritera,
förvälla,
gratinera,
infusera,
jäsa,
kandera,
karamellisera,
koka,
konfitera,
laka, luta,
lägga in,
marinera, montera, mosa, panera,
passera,
pickla, pochera, pressa, puréa, reda, reducera, rimma,
röka, safta,
sautera,
sila, sjuda, skålla,
steka,
sylta, syra, torka,
tranchera, tärna,
woka,
ångkoka och
servera a la carte, al dente eller
råa*. Huvudingredienser skulle kunna
vara;
Anka,
Blåbär,
Citron,
Dill,
Druva,
Fransyska,
Gås,
Hallon,
Honung,
Hummer,
Häst,
Höns,
Jordgubbe,
Kaviar,
Kräfta,
Kyckling,
Lamm,
Lax,
Löjrom,
Mussla,
Oliv,
Ostron*,
Persika,
Potatis,
Päron,
Rom,
Räka,
Snäcka,
Sparris,
Spenat,
Tonfisk,
Tryffel,
Vilt,
Ägg,
Äpple,
Öring.
*råa
Livsmedel ätes på egen risk.
...samt några
passande franska lätta sammansatta tilltugg;
Baguette,
Choklad,
Cornichong,
Croissant,
Franskbröd,
Kex,
Omelett,
Ost,
Pain Riche.
...ovanstående kan
ingå som del i till exempel;
Canapé,
Champagnekaka &
Champagnekakor;
ParmesanKaka,
Rose-de-Reims-champagnekakor
Crudités,
La haute Cuisine,
Hors-d'œuvre,
Légume.
SE GÄRNA:
Mat 44,
Mat
46, Mat 56,
Mat
63
& Mat
80.
Allt för Föräldrar |
Allt om Mat |
Avalon Wine |
Bocuse |
ChampagneSidorna |
iCA
|
Kopingsberg |
Köksfranska |
Matildas
Mat |
MatKlubben |
MatlagningsTermer |
Mat
och Drycker |
OST
& Vänner AB |
Picard |
Plus Magasin |
Systembolaget |
Taysta |
Town and Country Mag |
VinJournalen.
SE ÄVEN: Dryck;
FAVORiT
&
RENOMMÉ.
Jacob Dahlin uttryckte
om Maten i sitt
Telvisonsprogram: Jacobs Stege Lördag 5 november 1988:
'Det viktiga är ju som vi vet inte att vinna. Det viktiga är att
tranchera, polera, marinera,
preparera, pochera, griljera, bräsera, gratinera, panera, fritera, såtera,
färsera, passera,
blanchera, flambera, sufflera, reducera, glasera, garnera, dekantera,
moussera, bornera,
goutera, portionera, frukostera, dinera, supera, och slutligen och till sist
Laxera."
MALMö CHAMPAGNEVÄNNER
~
Malmo Friends & Lovers of Champagne
~ Amis Malmoë de Champagne
©2007–2008–2009–2010–2011–2012–2013–2014–2015–2016–2017–2018–2019–2020–2021–2022–2023–2024
BOK
~
Book
~
Livre |
Champagne
|
Celebritet-Citat |
Facebook /
MalmoCh;
Groups-Members-PhotoSearch-Reviews
|
Fakta-Statistik
FAQ |
Favorit |
Film
|
Flaskstorlek
|
FOTO
|
Fras |
Glastyp |
HUS |
index |
info |
Klädsel |
Lexikon |
LJUD
|
Länk |
MartinCh |
MAT
Medlem |
Mousserande |
ORD
~
Word
~
Mot |
ProducentBeteckning |
PROTOKOLL |
Recension |
Renommé
|
RESTAURANG
|
Skål
|
Syssla
|
Sötma. |