Malmö Champagnevänner: Tabell för Sockerhalt / Söthetsgrad / SöTMA
Sec betyder torr på franska men betecknar halvsöta champagner. De flesta torra är ”brut” [= rå]
men det finns också supertorra – ”extra brut”. Riktigt sött bubbel betecknas ”doux” [= mjuk].

SöT:
Doux
Sweet
Mjuk

50 / 55 GRAM SOCKER / LiTER
10 % SOCKER

HALVSöT:
Demi Sec

33–50 GRAM SOCKER / LiTER
Just sweet enough,
8 % sugar

HALVTORR:
Sec

17–35 GRAM SOCKER / LiTER
4 % sugar

TORR-HALVTORR:
Extra Sec

12-17 GRAM SOCKER / LiTER

TORR:
Brut

Slightly sweeter, 2 % sugar.
0-12 / 0–15 / 12–20 GRAM SOCKER / LiTER

TORR-EXTRATORR:
SuperTorr
Extra Dry

0–6 GRAM SOCKER / LiTER
1,5 % sugar

EXTRA TORR:
Extra Brut
Brut Natural
Brut Nature

0–6 GRAM SOCKER / LiTER

HELT TORR:
Brut Absolut,
Brut Intégral
Brut Non Dosé
Brut Sauvage
Brut Zero
Brut 0
Brut 100 %
Skinny
Ultra Brut

Champagne är bra för tänderna!

0 GRAM SOCKER / LiTER
iNGET TiLLSATT SOCKER
UTAN DOASAGE
No added sugar

LÄS GÄRNA ÄVEN: VinGuiden
Please reasd also;
Wikipedia & Winefolly

MALMö CHAMPAGNEVÄNNER ~ Malmo Friends & Lovers of Champagne ~ Amis Malmoë de Champagne
©200720082009201020112012201320142015201620172018201920202021202220232024
BOK
~ Book ~ Livre |
Champagne | Celebritet-Citat | Facebook / MalmoCh; Groups-Members-PhotoSearch-Reviews | Fakta-Statistik
FAQ | Favorit |
Film | Flaskstorlek | FOTO | Fras | Glastyp | HUS | index | info | Klädsel | Lexikon | LJUD | Länk | MartinCh | MAT
Medlem
| Mousserande | ORD ~ Word ~ Mot | ProducentBeteckning | PROTOKOLL | Recension | Renommé |
RESTAURANG | Skål | Syssla | Sötma.