DRYCK ger Er Dryckes-info samt tips!
VAD What Was che cosa TöMDA / URDRUCKNA FLASKOR FRÅN MT BAR
VAR Where Wo dove MTmedia.SE < 4.Community! < Dryck! < 2021 < 4dryck2021april.html
NÄR When Wann quando april 2021
DRYCK 2021: januari februari mars april maj juni juli augusti september oktober november december 2021 UPPDATERAD Uptodate Aktualisiert aggiornato 21.11.2024
VEM Who Wer chi MARTiN THöRNQUiST, dryckesbröder samt dryckessystrar
HUR How Wie come TYPSORT: MärkesNamn / Systembolagets varunummer / XXX milliLiter / XX % / XX:– SEK
MOUSSERANDE: prosecco CASTELFORTE ~> CASALFORTE* extra dry; Producent: Cantine Riondo Italia / 772002 / 375 milliLiter / 11 % / 54:– SEK
MOUSSERANDE: ROSÉ Castelmondo Rosato Spumante Extra Dry / 7386602 / 375 milliLiter / 11 % / 45:– SEK
MOUSSERANDE: Mousseaux: JP. Jeunet ice edition vin mousseux ice edition rosé Demi sec, Medium dry, Landiras, France / 7606004 / 200 milliLiter / 11 % / 33:– SEK
ALKOHOLFRiTT: SPRiT: Gordon's Non alcoholic GiN & TONiC [DRY GT] Flavoured Drink with a hint of Lime / Systembolagets varunummer / 250 milliLiter / 0,5 % / XX:– SEK
ALKOHOLFRiTT MOUSSERANDE öL: Bière Blanche Kronenbourg; 1664 BLANC sans alcool [smak av citron + koriander] / 11920-03 / 250 milliLiter / 0,5 % / 11:90 SEK
KURiOSA: Cronenbourg är en stadsdel som ligger utanför staden Strasbourg i provinsen Alsace i östra Frankrike. Märket Kronenbourg grundades 1664 av Geronimus Hatt och bryggs av Brasseries Kronenbour.
ALKOHOLFRiTT MOUSSERANDE CiDER: HERRGÅRDSCIDER ROSÉ hallon & fläder KIviks musteri anno 1888 / Systembolagets varunummer / 750 milliLiter / 0,3 % / 16:95 SEK
ALKOHOLFRiTT MOUSSERANDE CiDER: HERRGÅRDSCIDER ÄPPLE KIviks musteri anno 1888 / Systembolagets varunummer / 750 milliLiter / 0,3 % / 16:95 SEK
ALKOHOLFRiTT MOUSSERANDE CiDER: HERRGÅRDSCIDER PÄRON KIviks musteri anno 1888 / Systembolagets varunummer / 750 milliLiter / 0,3 % / 16:95 SEK
ALKOHOLFRiTT: MOUSSERANDEÄPPELMUST: FRÅN Normandie; Jus de Pommes Artisanal Pétillant Biologique Vive la Fête! LA RIBAUDE / EKO/ 199001 / 750 milliLiter / 0 % / 43:– SEK
ALKOHOLFRiTT MOUSSERANDE MUST: Påskmust original ZEUNERTS efter klassiskt recept Kopparberg / 500 milliLiter / 0 % / cirka 10:– SEK [Gabriels favorit must: 'Den smakar både kafe å choklad']
ALKOHOLFRiTT MOUSSERANDE ViTViN: ODDBiRD Spumante Richard Juhlin Liberated from Alcohol Spumante 100% Glerada reggione del VENETO, Italy / 1901901 / 750 milliLiter / 0 % / 79:– SEK
ALKOHOLFRiTT: PÄRONMUST: Jus de Poires Pétillant Biologique LA RIBAUDE EKO / Systembolagets varunummer / 750 milliLiter / 0 % / 43:– SEK
ALKOHOLFRiTT: iCA i Love eco ekologisk blandsaft HALLON 30 % mindre socker SE-EKO-05 EU / Icke-EU-jordbruk KRAV / 500 milliLiter blandas 1 + 4 ger 2.500 milliLiter/ 0 % / 29:90 SEK*CASALFORTE: 'Smakbeskrivning Casalforte Prosecco Extra Dry är en torr prosecco gjord på druvan glera med en blommig arom där mogna äpplen, grapefrukt och tropiska frukter framträder. Smaken har söta inslag av honungsmelon, persika, fläder och tuttifrutti. Moussen är frisk och bubblande [spumante] och eftersmaken tämligen torr och fruktig. Alkoholhalten ligger på 11%. Vinet är ett elegant och festligt sällskapsbubbel. Internationellt omskrivet som ett av de mer prisvärda proseccovinerna. Det är ett underbart aperitifvin och ett vin som både livar upp en fest och som står upp mot bra skaldjurs- och fiskrätter. Idealiskt till räkor och havskräftor och även till mindre kryddstark asiatisk mat. Oslagbart som välkomstdrink. Bör serveras ordentligt kylt, gärna 6–8 grader.
CASALFORTEär ett av Italiens mer berömda vinvarumärken. På grund av en varumärkestvist, har varumärket under 2021 bytt namn från Castelforte till Casalforte. Casalforte produceras i Veneto hos ett av Italiens största vinkooperativ Cantine Riondo. Här i Valpolicella och Prosecco har man odlat druvor och framställt vin under många generationer. Råvarorna är de allra bästa och vinframställningen sker med traditionella metoder. Kooperativet Cantine Riondo har 2000 vinodlare som medlemmar och man odlar på 6 000 hektar mark. Det stora vineriet ligger i Monteforte d’Alpone, mitt emellan Milano och Venedig. Casalfortes viner står för kvalitet, hantverk och tradition. Ordet ”casale” betyder villa. Vi rör oss mot det genuina italienska köket, med magiska råvaror och viner och middagar utan slut. Casalforte viner finns i varje ögonblick av den italienska måltiden. Portföljen rymmer allt från fruktiga lätta och eleganta Valpolicella viner till smakrika och kraftfulla Amarone. Från distriktet Prosecco kommer de populära Prosecco vinerna, nu också som rosé variant.PROSECCO har blivit en världssuccé. Numera finns det inte en stjärnkrog som inte har ”Den italienska champagnen” på sina menyer. Världen dricker spritz och prosecco så det bubblar i glasen. Prosecco kan som bekant bara göras i ett litet begränsat område i Italien. Från några av de allra bästa odlingarna kommer Casalforte Prosecco Extra Dry. Prosecco var länge en kuriositet på italienska restauranger men är numera var mans dryck. Prosecco har inte samma aristokratiska klang som champagne utan snarare en rustik och lantlig ton, mer som olivolja och pasta än gåslever och ostron. Den italienska gastronomin har blivit ett älskat allemanskök långt utanför Italien och därmed har proseccon fått en vidöppen dörr in i mångas hjärtan. Prosecco brukar beskrivas som bubblorna i den italienska folksjälen och i sina bästa stunder är den värdig vilka välslipade champagneglas som helst. För några år sedan infördes strängare regler och i dag får prosecco bara produceras i 15 kommuner kring byarna med de svåruttalade namnen Valdobbiadene och Conegliano och i nio provinser i regionerna Venetien och Friuli. Det är från trakten kring Valdobbiadene som mycket av den allra bästa champagnen kommer, där finns också ett par DOCG-klassade odlingar. Prosecco måste bestå av minst 85 procent glera, som fram till 2009 förvirrande nog hade samma namn som vinet.
Prosecco... har haft ursprungsbeteckningen DOC sedan 1969... görs i tre torrhetsgrader, Brut, Extra Dry och Dry – där Dry är den sötaste märkligt nog... finns också i lätt pärlande frizzante-stil... är i dag världens mest exporterade vin.ViNET: Druvorna till vinet har vuxit på sluttningarna utanför Valdobbiadene. Efter att vinet har jäst klart får det en andra jäsning i slutna trycktankar, [charmatmetoden]. Med hjälp av en liten mängd socker och en ny jästkultur sätts jäsningen igång igen. Sockret förbrukas och alkohol och koldioxid binds i vinet. Prosecco lagras inte, utan tappas så snart som möjligt efter den andra jäsningen i ståltank. Prosecco ska drickas ung då den har sin friska, fruktiga smak. Till skillnad från Cava, Crémant och Champagne, så vill man inte ha brödiga toner eller jästtoner i sin Prosecco, utan man eftersträvar en ung frisk och fruktig smak och rekommenderar att man dricker den så snart som möjligt. KÄLLA: NiGAB
MED HJÄLP AV VAD With Help from What Mit Hilfe von Was con aiuto da che cosa Avec l'aide de ce qui ALKOHOLFRiTT _Non Alcohol ! Apéretif / Bitter ! DRACK Drank ! DRiNK-LÄNKAR Drink Links ! DRiNK Drink ! DRYCK Beverage ! FLASKSTORLEK Bottle Size ! GLöGG Hot Wine Glühwein ! iNKöP Purchase ! LiKöR Liquor ! MALMö CHAMPAGNEVÄNNER ~ Malmo Friends of Champagne ~ Amis Malmoë de Champagne ! BOK~Book~Livre | Champagne | CELEBRiTET-Citat | Facebook / MalmoCh; Groups-Members-PhotoSearch-Reviews | Fakta-Statistik | FAQ | Favorit | Film | Flaskstorlek | FOTO | Fras | Glastyp | HUS | index | info | Klädsel | Lexikon: A–C D–N O–Å | LJUD | Länk | MartinCh | MAT | Medlem |
MOUSSERANDE: appasimento, asti, bobblor, brus, bubbel, bubbelvatten, bubbelvin, bubblande, Cap classique, Cava, Cavarra, Champis,
Crémant, Espumante, ferma, Fizz, Franciacorta, frizzante, gentile, gnistrande, Lambrusco, Moscato, mosso, Mousseaux, mousserat,
musserat, musujący, Pezsgő, Pignoletto, porlande, prosecco, pysavin, pärlande, Schaumwein, Sekt, scintillante, SHAMPANSKOYE, skum,
skummande, skumpa, skumvin, Skånpagne, Sparkling, sprattelvatten, spritz, sprudelvin, spumante, Talento, tranquillo, Trento, vivace...
ORD~Word~Mot | ProducentBeteckning | PROTOKOLL | Recension | Renommé | Restaurang; Ab~AL,Am~Az. Bab~Bar,BaraVara,Barb~Bevo,Bib~Bor,Bra~Bö.
Ca~Ce,Ch,Ci~Cy. D, E, Fab~FLo,Fok~Fä.Ga~Go,GRA,Grap~Gök. H, i, J, K, La~Le,Li~Ly. Ma,Me~Mi,Mj~Mon Moo~Mö. N, O, Padd~Paro,Party~Pet,Pi~På.
Q, Ra,Re,Ri~Rö. Sa,Sc~Sh,Si~SL,Sm~Sp,Sq~Sö. Ta~To,Tr~Ty. U, V~Via,Vib~Vä. W, X, Y, Z, Å, Ä, ö. | Skål | Syssla | Sötma.
Martini; alternativ | Asti | Baby | Bellini | Bianco | Bitter | Citro | D'oro | Extra dry | Fiero | Flash | Rosato | Rosso | Spumante | Vodka
Nationaldrycker ! ROSÉViN ! Rose Wine ! RöDViN Red Wine ! Skålar ! SPRiT Spirits; LiKöRER Liquors ! VATTEN Water !
ViNKÄLLARE Wine Cellar; RöD Red + ViT White ! ViTViN White Wine ! öL Beer !NAViGATOR 0? &1 2* ~3 4! @5 6¤©% #7 8$ £9 10€ [1996–2024] *Martin Thörnquist