ChampagneGlasets
tre delar: 1.KUPA att
kvarhålla vätska, dölja / hindra ELLER i enklare glas låta aromer / bubblor
försvinna. 2.STJÄLK att
hålla glas utan att röra och därmed dölja / värma kupa, ofta längre än andra
vinglas, dock kortare än Underberg-glas. 3.FOT att
ställa ner glaset på och hålla glas vid parfymerad handled.
LÄS MER:
Vinbanken.SE / 2019 / 12 / 12 / champagneglas
Vinoteket.SE / magasin /
vilket-glas-till-champagne
ChampagneGlasens
tre sorter:
1.COUPE
fontän / kupa / skål / tefat
:
vanlig förr men comeback, kortare bubblor, svagare doft. Passar för bål / drinkar
och pyramidfontän.
KUPA: Bred låg, vidöppen bar, bröstform antas efter
fransk adelsdam / kunglighet;
Marie-Antoinette
{2 november
1755~16 oktober 1793}
Joséphine de Beauharnais
{23 juni 1763~29 maj 1814}
Madame
de Pompadour
{29 december
1721~15 april
1764}
MEN
designades redan
1663.
2.FLUTE
/ Flûte
/ Flöjt / Sekt:
KUPA: hög, smal med ganska raka sidor. Allmän / enkel /
ordinär / vanlig typ. Optimerar smak och doft.
Passar bäst till unga och enklare mousserande viner. BUBBLOR: bibehålls, ökar flödet. arom
behålls i smak lång vätskepelare.
3.MalmöChampagneprovarglas TULiP Tulpan:
Klassiskt vinglas. Lägre för vinprovningsändamål, hög oval rundad
kupa, smal öppning dryck når tungans
främre del och gör sötman tydligare, bred midja, lyfter arom,
framhäver brödighet / friskhet. behåller bubblorna längre och
bibehålla arom
Utformat att dricka och prova mogna champagner, där mängden mindre bubblor,
komplexa mognadsaromer framhävs lättare.
CHAMPAGNEGLASChampagne
Glass
Champagne-Glasbicchiere
di champagne
Verre
de Champagne
SZAMPAŃSKiE
SZKŁO Kampane
Klaschampagneglas
PEZSGőS
POHÁRchampagneglassБокал
для шампанского
Bokal dlya shampanskogo
Samppanja-kupit Copas de champánΚύπελλα
σαμπάνιας / Kýpella sampániasCOCHOHaMOMPOPaGOGNONeGOGLOLaSOS
Campanie
CupCopos
De Champanhe Champagne
bekers
Šampaňské
poháryPokali
za šampanjec
Šampanjaklaasid
Šampanieša glāzes
Šampani tauės
För att
parafrasera Mormor Tina: 'Slösa inte bort pengarna. Lägg pengarna på champagne."
Champagne på Glas
i Restaurang;
0~9,
A,
B,
C,
D,
E,
F,
G,
H,
i,
J,
K,
L,
M,
N,
O,
P,
Q,
R,
S,
T,
U,
V,
W,
X,
Y,
Z,
Å,
Ä,
ö.