Lagom kylt emotsedda MALMö CHAMPAGNEVÄNNER för 46:e gången Protokoll 46 e:
VAD? Event 46 Champagne / Fest / Mingel / Provning;
Höj Grimman @ Ribban! VAR? Ribersborg; Erikstorpsgatan 10 b.
NÄR? Lördag 27 februari 2016 klockan 18.00~24.00. VEM? Deltagare: Malmö Champagnevänner; Gamla goda & nya intressanta.
Värd: Martin Th. HUR? Inbjudan: 10.02. O.S.A.
Anmäl Dig; Facebook.com/events/189350411421843 senast 24.02.
MedTag; Minst en flaska Äkta Champagne
/ person. Vi delar på allt & korar kvällens bästa.
Värden bistår med glas, gäster, musik, passande tilltugg, umgängessalonger & vatten.
Gäster ombeds vänligen anteckna~markera~ringa in sin medtagna Gunstling; nedan.

VAD? Kvällens Flaska Nummer 5
VaruNamn Sort / typ; Blanc de blanc, Blanc de meunier, Blanc de noir / Cuvée / Grande Année /
Grand Cru / Premier Cru / Impérial / Prestige / Réservée / Rosé / Special / Vintage.

VAR? URSPRUNG: Land
; France. Region; Champagne. Champagnehus~Maison~PRODUCENT~ViNGÅRD; ____________________.  
Distrikt; Aube / Côte des Blancs / Vallée de la Marne / Montagne de Reims / Côte de Sézanne.
Område; ____________________. iNKöP: Land; ____________________. Stad; ____________________.  
Butik; ____________________.
SystemBolaget Varunummer; ____________________. NÄR? Årgång; ___________.

VEM? Champagnevän MedTog denna flaska; ___________________. Ägarförhållande / vingård; _______________________.
Producentbeteckning; CM:_________. MA:_________. NM:_________. RC:_________. RM:_________. SR:_________.
Förklaring; CM=Coopérative-Manipulant: tillverkad och säljs av kooperativ, kooperativ av odlare som delar vingårds druvor för att sälja
under ett / flera märken. Enskilda odlare har möjlighet till inflytande över tillverkning.
MA=Marque d’ Acheteur: säljs under eget namn.
NM=Négotiant-Manipulant: tillverkas av STORA Champagnehus, eget namn på etikett, rätt att köpa in druvor för sin produktion. R
C=Récoltant-
Coopérateur
:
partnerskap vinmakare med vingårdar, skördar men utvecklar ej druvor, vinet köps då det är buteljerat. RM=Récoltant-Manipulant
ODLAR-KOOPERATöR: tillverkad av odlaren själv, ej större champagnefirma eller kooperativ.
SR=Société de Récoltants,
registrerade företag
med
två eller fler odlare som delar vingård för att göra vin och sälja under eget märke. Större engagemang i vinproduktionen än CM.


HUR?
Sötma; SöT: Doux Sweet. HALVSöT / HALVTORR: Demi Sec. TORR: Dry Sec, Brut. HALVTORR-TORRARE:
Extra Dry Extra Sec. EXTRA TORR: Extra Brut~Brut Nature/al. HELT TORR: Ultra Brut~Brut Zero / Sauvage / 100.
Alkohol; _______,___%. STORLEK:_______milliLiter. PRiS; _______:–– SEK / Flaska => _______:___ / Liter.
DRUVOR: Chardonnay; ______%, Meunier; ______%, Pinot Noir; ______%, ________________________; ______%

Fyll i Malmö Champagnevänners skådande & skålande i glasen. Uttryck & omdömen publiceras så småningom!
1] SYN:
Bubblor;_______________________________________. Färg;_______________________________________.
2] HöRSEL: Röster / skvalp; ________________________________________________________________________
_.
3] DOFT:_
____________________________________________________________________________________________.
4] SMAK: Försmak; ___________________. Huvudsmak; ___________________. Eftersmak; ___________________.
5] ANVÄNDNiNG:_
_____________________________________________________________________________________.

6] CiTAT:___________________________________________________________________________________________.
Röster:_____+_____+_____+_____+_____+_____+_____+_____+_____+_____+_____+_____+_____+_____+_____ =
= _____ / antal bedömare:_____ = avrundat till 2 decimaler:_________. Betyg; 1-5/6:____ hela glas!

MALMö CHAMPAGNEVÄNNER ~ Malmo Friends of Champagne ~ Amis Malmoë de Champagne ©2007200820092010201120122013201420152016201720182019
BOK
~Book~Livre |
Champagne | Celebritet-Citat | Facebook / MalmoCh; Groups-Members-PhotoSearch-Reviews | Fakta-Statistik | FAQ | Favorit
Flaskstorlek |
FOTO | Fras | Glastyp | HUS | index | info | Klädsel | Lexikon | LJUD | Länk | MartinCh | MAT | Medlem | Mousserande
ORD~Word~Mot | ProducentBeteckning |
PROTOKOLL | Recension | Renommé | RESTAURANG | Skål | Syssla | Sötma.