MTMEDiA Community Medverkade Till och i...

VAD What Was che cosa Ce qui JAKi hvad MiLYEN kva тот кото-рый
MARTiN THöRNQUiSTS medverkan i olika medier men mest TiDNiNGAR, TiDSKRiFTER, VECKO- / MÅNADS- MAGASiN Paper Zeitung avis, blad:
iNDEX Kategori, Medverkan, Tabloid, Tidskrift

VAR Where Wo dove MTmedia.SE < 4.Community! < 4tidning < medverkan4st02februari2006.html

MTMEDiA Community Medverkade Till och i... SamTiden.COM

NÄR When Wann quando Torsdag 2 februari 2006. UPPDATERAD Uptodate Aktualisiert aggiornato 20.02.2020


VEM
Who Wer chi
MARTiN THöRNQUiST !

HUR How Wie come MEDiERAD !

HUR How Wie come [Artikel-text i <2 / 5-SAMMANDRAG]

§ JURiDiSK iNFORMATiON: ENLiGT UPHOVSRÄTTSLAGEN MÅ 2 / 5 MOTSVARANDE 2.658 [ANVÄNDA] / 2.958 [TiLLÅTNA] AV 7.396 TECKEN [URSPRUNGLiG ARTiKEL] ÅTERGES ENLiGT NEDAN. § Observera att utan Martin hade artikeln inte kunnat skrivas!

VAD: Queer-Sverige VAR: samtiden.com

NÄR: 2 februari 2006 klockan 06:00 AM VEM: Written by; AW Fähstorkh HUR: Till dekolletagets försvar

Nyligen kunde vi läsa om en Malmöbo som hade blivit portad på en biograf. Vad hade han gjort sig skyldig till? Hade han urinerat i salongen? Strött popcorn över medbesökare? Stänkt läsk omkring sig? Nej, mannen portades från biografen därför att han hade delat ut en komplimang till en av etablissemangets kvinnliga anställda. Triangelfilm, som äger salongen, motiverade sitt beslut att portförbjuda mannen med att han hade "ofredat personalen". Mannen, som beskriver sig själv som en obotlig cineast och som, enligt egen utsago, har sett över 1000 filmer på biografen, hade kommenterat biografkassörskans djupa urringning med orden 'Min Komplimang till Ditt Dekolletage". Biografchef Martin Sörnäs sade till Sydsvenskan att biografens kvinnliga anställda "känt sig illa till mods" på grund av mannens "osunda intresse". När mannen efterhand insåg att han hade överträtt en oskriven regel, skrev han till biografen och bad om ursäkt. Triangelfilm bedömde emellertid att brottet var så allvarligt att man valde att inte svara på brevet och nu känner sig även mannen kränkt. Hela historien är naturligtvis ytterligt löjlig. Män tittar på kvinnobröst därför att män tycker om lättklädda kvinnor. Ju mindre kläder, desto bättre. Portningsbeslutet baserades på den befängda premissen att kvinnan inte medvetet valde urringat i syfte att exponera sina bröst för besökarnas blickar. Det är ungefär lika trovärdigt som att unga män lyfter skrot därför att de skall orka arbeta på kontor. Sörnäs försvar av beslutet att porta mannen är lika tokfeministiskt som hans argumentation är Orwellsk. Enligt Sörnäs är en man som förlorar sig i en urringning närmast onormal. Dessutom: en artighetsbetygelse från en man till en kvinna är, enligt Sörnäs, egentligen ingen komplimang. Om kvinnan känner sig illa till mods på grund av komplimangen, är hon, enligt Sörnäs, inte i behov av en psykiater. Tvärtom: det är normalt att bli förbannad på folk som berömmer en. Åtminstone om man är kvinna och är anställd på Triangelfilm. Varje vuxen individ förstår naturligtvis att det ligger i sakens natur att om man spökar ut sig eller av sig, drar man till sig omgivningens blickar. Kanske borde Triangelfilm investera i några burkas. Det hade ju löst problemet. Samtiden.com har under en längre period ondgjort sig över det svenska statskicket. Monarkin är ett otyg och politikernas ovilja att kritiskt diskutera dess framtid är en demokratisk skandal. Faktum är att det enda argument för systemets bestånd som redaktionen har lyckats uppbringa är prinsessan Madeleines dekolletage. Den karl som kan motstå denna barm är helt enkelt inte född.

ARTiKELN i SiN HELHET HAR KUNNAT LÄSAS; samtiden.com / index.php?option=com_content&task=view&id=109&Itemid=55
SENAST HÄMTAD 11 februari 2008; 66.102.9.104 / search?q=cache:d-5ODuTMtZgJ:samtiden.com

FöR FRÅGOR / KRiTiK / KOMMENTARER; FORMULÄR

MTMEDiA Community Medverkade Till och i...

FöR VAD What for Warum perche Pour ce qui DYKTANDO for hvad MiÉRT til kva почему
Martin har även haft mediemedverkan i TELEViSiON [angående ovanstående 'Spegeln-komplimang" i
Expressen / KvällsPostens DigitalTVkanal respektive Reporter för TV Malmö / miljöprogrammet Rikoschett],
RADiO [intervjuad vid utdelning av 17 kilograms valsedlar för Länge sedan respektive intevjuad i reportage
med Greg Dingizian och mig om Turning Torso intervjuade av Henric Borgström] samt andra TiDNiNGAR
 såsom Skånska Dagbladet och en Liten mängd insändare till Sydsvenska Dagbladet Snällposten.

VAD What Was che cosa Ce qui JAKi hvad MiLYEN kva тот кото-рый
MARTiN THöRNQUiSTS medverkan i TiDNiNGAR, TiDSKRiFTER, VECKO- / MÅNADSMAGASiN Paper Zeitung avis, blad:

ARTiKEL; Till dekolletagets försvar [Samtiden 2 februari 2006]

ALMANACKA / DAGBOK / BLOGG / BLOGS; Min komplimang om Ditt dekolletage; ""Min komplimang om ditt dekolletage"" av TittiP @ 2006-01-28 - 22:49:23
"Åh vilken skön slapp dag det har varit, ids inte ens ha dåligt samvete över att jag knappt gjort nåt. G gjorde indisk äggröra till brunch, sen käkade vi pannkakor med färsk ananas och färska jordgubbar. Det är toppen att ha en husbög boende hos sig. Men hans viktigaste uppgift i hemmet är ändå att arrangera mina muppdockor (Kermit och Animal) i nya promiskuösa ställningar högst upp på katmöbeln.

Oj, nu fick jag veta att ett gammalt ex blivit portad från Folkets bio efter att ha gett en komplimang om en kvinnas dekolletage. "Min komplimang till ditt dekolletage", sa han. Herregud. Jag visste väl att han var galen." Web.archive.org/web/20060312175814/http://skarholmen.blogs.se/2006/01/28/min_komplimang_om_ditt_dekolletage~514960 @ 2006-01-28 – 22:49:23

HELSiDOR; Gav beröm portades från bion [Kvällsposten 20 januari 2006]
Cineast ute i kylan efter komplimang
[
Sydsvenskan 19 januari 2006]

ARTiKEL; I vimlet Skånska Dagbladet 9 maj 2005

iNSÄNDARE; Vi vill ha porten låst [Vår Bostad Oktober 1989]
Brevvänner ett bra sätt att få kontakt
[
Sydsvenskan / Postis 30 oktober 1990]
Jag vill tacka Livet och min superlärare [Sydsvenskan / Postis 5 juli 1990]
Lystring alla samhällsvetare
[
Sydsvenskan / Postis 12 april 1990]

SE ÄVEN TiDNiNG; iNDEX Kategori, Tabloid, Tidskrift Se närmare i Sveriges Största Tidningsbutik! Länkar till ett stort antal tidningar här!

MT MEDiANAViGATOR 0? &1 2* ~3 4! @5 6¤©% #7 8$ £9 10€ [19962020] *Martin Thörnquist