ÄTA MTMEDiA Community rullar Er

VAD What Was che cosa RECEPTSAMLiNG [10-tal recept + Länkar]

VAR Where Wo dove MTmedia.SE < 4.Community! < 4mat < mat4bollar.html

NÄR When Wann quando UPPDATERAD Uptodate Aktualisiert aggiornato 14.03.2024

VEM
Who Wer chi
Martin Thörnquist, MT MiddagsKlubb, Malmö Champagnevänner med flera...

HUR
How Wie come
+400 SORTERS BOLLAR ATT BOLLA MED !
Om Du har omedelbar hunger, fundera om det är av; hälsosam, själslig, estetisk, sexuell eller annan natur.
Dessa behov tillgodoses och tillfredställs under respektive av ovanstående länkar!

Martin Thörnquist Media Mat delas in i GRUNDLÄGGANDE NÄRiNG: Kalori ! Pastakoktid !

MÅL i MUN: Morgon ! Förmiddag ! Lunch ! Middag ! Eftermiddag ! Kväll ! Natt !

FöRRÄTT
antipasto; Löjrom ! Räka ! Sallad !
HUVUDRÄTT / MiDDAG: Korv ! Kyckling ! Kött ! Köttfärs ! Lax ! Risotto !
TiLLTUGG / BRöD: Bullar ! Franska ! DESSERT / EFTERRÄTT:
Bollar ! Glass ! Tira Misu ! Tårta !

VARNiNG ! Under Upptäckt / Redigering / Överföring... DESSERT / EFTERRÄTT !
Vänligen Lämna denna sida om den inte faller Dig i smaken!
Egennamn, Länders / Nationers namn undantas generellt!
Fler smakfulla förslag samt recept emottages tacksamt!

VAD:
MångTitlat; A-BOLLAR ° AFRiKABOLLAR ° AFRiKANBOLLAR ° AFROAMERiKANBOLLAR ° AFROBOLLAR ° ALBiNOBOLLAR ° ANTARKTiSBOLLAR ° APELSiNBOLLAR ° APRiKOSBOLLAR ° APRiLBOLLAR ° ARiEBOLLAR ° ARKTiSBOLLAR °ARRAKSBOLLAR ° ASiATBOLLAR ° ASiENBOLLAR ° AUGUSTiBOLLAR ° AUSTRALiENBOLLAR ° B-BOLLAR ° BADBOLLAR ° BAKBOLLAR ° BAKLVABOLLAR ° BALBOLLAR ° BALKANBOLLAR ° BALLBOLLAR ° BANDYBOLLAR ° BARNBOLLAR ° BASKETBOLLAR ° BESKBOLLAR ° BiLJARDBOLLAR ° BJÄLLERBOLLAR ° BJÄLLERKLANGBOLLAR ° BLACKBOLLAR ° BLÅNEGERBOLLAR ° BOLL ° BOLLA ° BOLLABOLLAR ° BOLLAR ° BOLLBOLLAR ° BORDBOLLAR ° BORDELLBOLLAR ° BORDPiNGiSBOLLAR ° BORDTENNiSBOLLAR ° BOSNiENBOLLAR ° BOSNiEN OCH HERCEGOViNA-BOLLAR ° BOULEBOLLAR ° BOURBONBOLLAR ° BRiGADEiROBOLLAR ° BRUNBOLLAR ° BRöSTBOLLAR ° BULLBOLLAR ° BÄRBOLLAR ° C-BOLLAR ° ćEBAPiBOLLAR ° ćEVAPčićiBOLLAR ° ćEVAPBOLLAR ° ćEVAPiBOLLAR ° CHAMPAGNEBOLLAR ° CHiLiBOLLAR ° CHOKLADBOLLAR ° CHOKLADKEXBOLLAR ° CHOKOBOLLAR ° CiDERBOLLAR ° CiTRONBOLLAR ° CiTRUSBOLLAR ° CiTYBOLLAR ° COGNACBOLLAR ° D-BOLLAR ° DANSBOLLAR ° DECEMBERBOLLAR ° DEGBOLLAR ° DESSERTBOLLAR ° DiETBOLLAR ° DiSCOBOLLAR [även discokulor!] ° DOLLARBOLLAR ° E-BOLLAR ° EFTERRÄTTSBOLLAR ° ENERGiBOLLAR ° EUROPABOLLAR ° EXTREMBOLLAR ° F-BOLLAR ° FANTASiBOLLAR ° FEBRUARiBOLLAR ° FESTBOLLAR ° FiFFiBOLLAR ° FiLMBOLLAR ° FIRARBOLLAR ° FiSKBOLLAR ° FJORDBOLLAR ° FJÄDERBOLLAR ° FLODBOLLAR ° FLORBOLLAR ° FLORSOCKERBOLLAR ° FOTBOLLAR ° FREDAGSBOLLAR ° FRiGöRANDE BOLLAR ° FRUKTBOLLAR ° FRUKTERiANBOLLAR ° FÅGELBOLLAR ° FÄRGBOLLAR ° FöDELSEDAGSBOLLAR ° FöLSEBOLLAR ° FöRSKOLEBOLLAR ° G-BOLLAR ° GEiSHABOLLAR ° GiNBOLLAR ° GLASSBOLLAR ° GLUTENBOLLAR ° GLUTENfriaBOLLAR ° GLöGGBOLLAR ° GODBOLLAR ° GODiSBOLLAR ° GODSAKSBOLLAR ° GOLFBOLLAR ° GOLVBOLLAR ° GOTHBOLLAR ° GRAViDBOLLAR ° GRODAN BOLLAR ° GRÄDDBOLLAR ° GULBOLLAR ° GYMBOLLAR ° GYMNASiEBOLLAR ° GYMNASiSTBOLLAR ° GYNBOLLAR ° GÅBORTBOLLAR ° GÄSTBOLLAR ° GöDBOLLAR ° GöTALANDSBOLLAR ° H-BOLLAR ° HALLONBOLLAR ° HANDBOLLAR ° [Le] HAVREBOLLAR ° HERCEGOViNABOLLAR ° HiPPiEBOLLAR ° HiPSTERBOLLAR ° HONUNGSBOLLAR ° HÅRBOLLAR ° HÄLSOGYMBOLLAR ° HÄNGBOLLAR ° HöGSTADiEBOLLAR ° HöSTBOLLAR ° i-BOLLAR ° iNDiEBOLLAR ° iNDiENBOLLAR ° iNGEFÄRABOLLAR ° iNNEBANDYBOLLAR ° iNSPiRATIONSBOLLAR ° iSBOLLAR ° J-BOLLAR ° JANUARiBOLLAR ° JONGBOLLAR ° JONGLERiNGSBOLLAR ° JORDGUBBSBOLLAR ° JORDNöTSBOLLAR ° JOSBOLLAR ° JUiCEBOLLAR ° JUGOSLAViENBOLLAR ° JULBOLLAR ° JULKALENDERBOLLAR °  JULiBOLLAR ° JUNiBOLLAR ° JÄSTBOLLAR ° K-BOLLAR ° KAFFEBOLLAR ° KAKBOLLAR ° KAKAOBOLLAR ° KAKSMULSBOLLAR ° KANELBOLLAR ° KARDEMUMMABOLLAR ° KARiBiENBOLLAR ° KASTBOLLAR ° KAUKASUSBOLLAR ° KEBABBOLLAR ° KEXBOLLAR ° KEXCHOKLADBOLLAR ° KiNABOLLAR ° KiOSKBOLLAR ° KLADDBOLLAR ° KLANGBJÄLLERBOLLAR ° KLANGBOLLAR ° KLiBB-BOLLAR ° KLiBOLLAR ° KLÄMBOLLAR ° KNASBOLLAR ° KOKOSBOLLAR ° KOLABOLLAR ° KONFEKTBOLLAR ° KORGBOLLAR ° KORNBOLLAR ° KORRiDORBOLLAR ° KOSOVOBOLLAR ° KRAMBOLLAR ° KROATiENBOLLAR ° KULBOLLAR ° KULTURBOLLAR ° KVARTERSBOLLAR ° KYSSBOLLAR ° KÄNSLOBOLLAR ° KÄRBOLLAR ° KÄRLEKSBOLLAR ° KÄRNBOLLAR °  KöTTBOLLAR ° L-BOLLAR ° LAGOMBOLLAR ° LAKRiTSBOLLAR ° LAKTOSBOLLAR ° LANTBOLLAR ° LiKöRBOLLAR ° LJUSBOLLAR ° LOKALBOLLAR ° LUCiABOLLAR ° LUSSEBOLLAR ° LUSTBOLLAR ° LUSTiGBOLLAR ° LYCKOBOLLAR ° LÅGSTADiEBOLLAR ° LÄSKBOLLAR ° LöRDAGSBOLLAR ° M-BOLLAR ° MAGiBOLLAR ° MAJBOLLAR ° MAJSBOLLAR ° MAKEDONiENBOLLAR ° MANDELMASSEBOLLAR ° MANBOLLAR ° MANSBOLLAR ° MARCiPANBOLLAR ° MARSBOLLAR ° MASSAGEBOLLAR ° MATFETTSBOLLAR ° MAXiBOLLAR °  MEDELHAVSBOLLAR ° MEDiCiNBOLLAR ° MELLANSTADiEBOLLAR ° MiNiBOLLAR ° MiNTBOLLAR ° MJÄLLBOLLAR ° MONTENEGROBOLLAR ° MORiANBOLLAR ° MULATTBOLLAR ° MUMSBOLLAR ° MUSTBOLLAR ° MÜSLiBOLLAR ° MÅNDAGSBOLLAR ° MöRBOLLAR ° MöRKBOLLAR ° N-BOLLAR ° NAKENBOLLAR ° NAMNSDAGSBOLLAR ° NATiONALDAGSBOLLAR ° NATURBOLLAR ° NATURiSTBOLLAR ° NEGERBOLLAR ° NEGRiNHOBOLLAR ° NEGROiDBOLLAR ° NEUTRALBOLLAR ° Ni GER-BOLLAR ° NiGERBOLLAR ° NiGGERBOLLAR ° NOGGERBOLLAR ° NORDAMERiKABOLLAR ° NORDBOLLAR ° NORDENBOLLAR ° NORDMAKEDONiENBOLLAR ° NEGRESSBOLLAR ° NEJLiKABOLLAR ° NORDBOLLAR ° NORMALBOLLAR ° NORRBOLLAR ° NORRLANDSBOLLAR °  NOUGATBOLLAR ° NOVEMBERBOLLAR ° NUDELBOLLAR ° NUDiSTBOLLAR ° NUTELLABOLLAR ° NYFiKENBOLLAR ° NYÅRSBOLLAR ° NÄTBOLLAR ° NöDBOLLAR ° NöRDBOLLAR ° O-BOLLAR ° OKTOBERBOLLAR ° ONSDAGSBOLLAR ° OCEANiENBOLLAR ° ORiENTALBOLLAR ° ORiENTBOLLAR ° OSTBOLLAR ° OTURSBOLLAR ° P-BOLLAR ° PAPPERSBOLLAR ° PARTYBOLLAR ° PASSBOLLAR °  PASTABOLLAR ° PiLATESBOLLAR ° PiNGiSBOLLAR ° PiNGSTBOLLAR ° PiSTAGEBOLLAR ° POLKABOLLAR ° PORRBOLLAR ° PRALiNBOLLAR ° PREMiUMBOLLAR ° PREPPERBOLLAR °  PUNSCHBOLLAR ° PÅSKBOLLAR ° PÄRLBOLLAR ° PÄRLSOCKERBOLLAR ° Q-BOLLAR ° QUEENBOLLAR ° QUEERBOLLAR ° R-BOLLAR ° RiSBOLLAR ° ROMBOLLAR ° RUGBYBOLLAR ° RULLBOLLAR ° RYSSBOLLAR ° BOLLAR ° RÅGBOLLAR ° RöDBOLLAR ° S-BOLLAR ° SALTBOLLAR ° SEGBOLLAR ° SENSOBOLLAR ° SEPTEMBERBOLLAR ° SERBiENBOLLAR ° SEXBOLLAR ° SKANDiNAViENBOLLAR ° SKUMBOLLAR ° SKÅNEBOLLAR ° SKÅNELANDSBOLLAR ° SLOVENiENBOLLAR ° SMöRBOLLAR ° SOCKERBOLLAR ° SOLBOLLAR ° SOMMARBOLLAR ° SPRiTBOLLAR ° STADSBOLLAR ° STRANDBOLLAR ° STRUTBOLLAR ° STRöSSELBOLLAR ° STÖDBOLLAR ° SUMOBOLLAR ° SURBOLLAR ° SUSHiBOLLAR ° SVARTBOLLAR ° SVARTiNGBOLLAR ° SVEALANDSBOLLAR ° SVERiGEBOLLAR ° SVÄLTBOLLAR ° SYDAMERiKABOLLAR ° SYDBOLLAR ° SYDMAKEDONiENBOLLAR ° SYDOSSETiENBOLLAR ° SöDERBOLLAR ° SöNDAGSBOLLAR ° SöTBOLLAR ° T-BOLLAR ° TAKBOLLAR ° TANGOBOLLAR ° TANTRABOLLAR ° TORSDAGSBOLLAR ° TiSDAGSBOLLAR ° TOKBOLLAR ° TONiCBOLLAR ° TORRBOLLAR ° TRAMSBOLLAR ° TRiCKBOLLAR ° TRiSTBOLLAR ° TRYFFELBOLLAR ° TURBOLLAR ° TVÄTTBOLLAR ° TYGBOLLAR ° U-BOLLAR ° UMAMiBOLLAR ° UNGDOMSBOLLAR ° UTEBOLLAR ° V-BOLLAR ° VANiLJBOLLAR ° VATTENBOLLAR ° VEGANBOLLAR ° VEGOBOLLAR ° VETEBOLLAR ° ViKBOLLAR ° ViLDA VÄSTERNBOLLAR ° ViNBOLLAR ° ViNTERBOLLAR ° ViTBOLLAR ° VOLEYBOLLAR ° VUXENBOLLAR ° VÅRBOLLAR ° VÄGGBOLLAR ° VÄRLDSBOLLAR ° VÄSTBOLLAR ° VÄSTERNBOLLAR °  VÄSTMAKEDONiENBOLLAR ° W-BOLLAR ° WHiSKEYBOLLAR ° WHiSKYBOLLAR ° Y-BOLLAR ° YOGABOLLAR ° YUPPiEBOLLAR ° Z-BOLLAR ° ZORBBOLLAR ° ZöMNBOLLAR ° Å-BOLLAR ° ÅLDERBOLLER ° ÅSKBOLLAR ° Ä-BOLLAR ° ÄDELBOLLAR ° ÄGGBOLLAR ° ÄVENTYRSBOLLAR ° ö-BOLLAR ° öGONBOLLAR ° öLBOLLAR ° öNSKEBOLLAR ° öSTAFRiKABOLLAR ° öSTBOLLAR ° öSTERLENBOLLAR ° öSTMAKEDONiENBOLLAR ° öVERLEVNADSBOLLAR °

HUR MÅNGA: 3040 stycken. NÄR: 11 maj är Chokladbollens dag; Temadagar.se/kalender. HUR LÄNGE: Beredning / Tillagning; 30–>60 minuter.

BOLLAR CHOKLADBOLLAR
30
med cognac / konjakssmak SAMT OVAN ANGiVNA SMAKER [ersätt 3 nedanstående cognac med ovanstående helt enkelt!] ELis GLUTENfria BOLLAR HALLONBOLLAR PiSTAGEBOLLAR med ROSENVATTEN [3040 bollar] PUNSCHBOLLAR
MED HJÄLP AV VAD: [ingredienser] 100 gram smör
1
deciliter socker
1
matsked vaniljsocker
3
matskedar kakao
3
deciliter havregryn
3
matskedar kallt starkt kaffe
pärlsocker eller annan garnering
· 180 gram rumstempererat smör
· 2 deciliter  florsocker
· 2 teskedar vaniljsocker
· 4 matskedar kakao
· 6 deciliter kaksmulor från en chokladsockerkaka [ungefär en halv sockerkaka]
· Cognac / Konjak efter smak [ungefär 2 matskedar]
· Strössel av valfri sort [choklad-strössel]
·  RÅ raw kakao
· 5 fikon
· 10 dadlar
· 3
–6 deciliter havregryn beroende på önskad konsistens
· 1 matsked honung
· 1 handfull / 1 deciLiter valnötter
· 1 tesked cocnac eller
Whiskey
· Litet äkta vanilj
· 1 matsked kaffe
· Lagom kokosflingor

 
· 180 gram rumstempererat smör
· 2 deciliter florsocker
· 2 teskedar vaniljsocker
· 1,5 deciliter hallonpulver [säljs i välsorterade bakbutiker samt på nätet]
· 6 deciliter kaksmulor från en vanlig sockerkaka [ungefär en halv sockerkaka]
· Saltlakritsströssel eller lite florsocker
· 200 gram skalade pistagenötter + extra till  dekor.
· 180 gram rumstempererat smör
· 2 deciliter florsocker
· 2 teskedar vaniljsocker
· Finrivet skal från två citroner
· 6 deciliter  kaksmulor från en vanlig sockerkaka [det går åt ungefär en halv socker-kaka].
· Rosenvatten [ungefär 2 matskedar, vilket kan vara något för mycket. Börja med en mindre mängd och smaka av.]
· 180 gram rumstempererat smör
· 2 deciliter florsocker
· 2 teskedar vaniljsocker
· 4 matskedar kakao
· 6 deciliter kaksmulor från en chokladsockerkaka [det går åt ungefär en halv sockerkaka]
· Punsch efter smak [ungefär 3 matskedar]
· Strössel av valfri sort
HUR:
0.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
HUR:
Smält smöret och låt puttra en kort stund.
Rör ihop socker, vaniljsocker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.
Forma bollar. Rulla i pärlsocker [gärna mångfärgat], kokos eller annan garnering. Servera till kaffet.

För alla
Fri från ägg.
Gör laktosfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot samma mängd glutenfri havregryn eller glutenfri müsli.
HUR:
1.Rör smöret smidigt tillsammans med florsockret och vaniljsockret.
2.Tillsätt kakao och kaksmulor och blanda till en jämn deg.
3.Arbeta in konjaken eller ovan för namnet /an/passa/n/de ingrediens i degen!] Den kommer att kännas ganska lös.
4.Ställ in i kylskåpet minst 30 minuter, gärna längre.
5.Forma bollar av degen och rulla dem i strösslet.
HUR:

1.Mixa i Maskin
2. Rulla Lagom bollar
2. Frys i upp till en timme!
 
HUR:
1.Rör smör smidigt tillsammans med florsocker, vaniljsocker och hallonpulver. 2.Tillsätt kaksmulor och blanda till en jämn deg. Degen kommer att kännas ganska lös. Ställ in i kylskåp minst 30 minuter, gärna längre.
3.Forma bollar av deg och rulla dem i Lakritsströssel. Gillar du inte lakrits kan du sikta lite florsocker över i stället.
4.Kyl dem minst 30 minuter, men gärna längre.
5. Ta ut bollar cirka tio minuter före servering.
HUR:
0.För att få bort det inre, fnasiga skalen på pistagenötter gör du som med mandel till glögg:
1.Lägg i kastrull, fyll på med vatten så att de täcks, ställ kastrull på spis.
2.När vattnet precis har börjat sjuda tar du av kastrull från värme, sköljer nötter i kallt vatten och trycker på dem så att den illgröna kärnan hoppar ur det nu vitaktiga och lite hala skalet.
3.Klappa pistagenötterna torra med kökshandduk och hacka i småbitar, för hand eller i matberedare.
4.Rör smör smidigt med florsocker, vaniljsocker och finrivet skal från två citroner.
5.Tillsätt kaksmulor, cirka 3/4 av pistagenötter och blanda till en jämn och kladdig deg.
6.Arbeta in rosenvattnen lite i taget tills du tycker att det smakar lagom mycket.
7.Ställ in degen i kylen minst 30 minuter, gärna längre.
8.Rulla deg till bollar och doppa toppen av boll i lite hackade pistagenötter.
9.Ställ in i kyl minst 30 minuter, gärna längre. 
10.Ta ut bollarna cirka tio minuter före servering.
HUR:
1.Rör smör smidigt ihop med florsocker och vaniljsocker. 2.Tillsätt kakao samt kaksmulor och blanda till jämn deg.
3.Arbeta in punsch. Degen kommer att kännas ganska lös.
4.Ställ in i kylskåp minst 30 minuter, gärna längre.
5.Forma bollar av deg och rulla dem i strössel.
6.Kyl dem minst 30 minuter, men gärna längre.
7.Ta ut bollar cirka tio minuter före servering.

SE ÄVEN MT Community! Dryck! + Krydd! SE ÄVEN: ÄKTA VARA See also Danish Deli Food + Good Cooking

MT MEDiANAViGATOR 0? &1 2* ~3 4! @5 6¤©% #7 8$ £9 10€ [19962024] *Martin Thörnquist