DRYCK ger Er info samt tips om drinkar!
VAD What Was che cosa
GUiDE TiLL BÄSTA, BiLLiGASTE / LÄTTAST iNFöRSKAFFBARA
ALKOHOL-DRiNK-BAREN [ADB]
MT Guide to The Best, Cheapest /
most easy–to–get Alcoholic Drink Bar.
VAR
Where
Wo
dove
MTmedia.SE <
4.Community! <
4dryck! < 4drinks.html
NÄR
When
Wann
quando
UPPDATERAD
Uptodate
Aktualisiert
aggiornato
21.11.2024
HUR
How
Wie
come
DRiNKAR
Angela /
Angel Shot; [Baren Iberian Rooster] Hemlig kod för att rädda
personer från jobbiga, eller obehagliga, situationer som kan uppstå på
barer. Och det är inte särskilt komplicerat alls – för det enda Du behöver
göra är att gå fram till bardisken och beställa en ”änglashot'. Det är
nämligen inte en drink, utan ett tecken på att något inte står rätt till och
att bartendern måste ingripa omedelbart. Hur man ber att få drinken serverad
avslöjar också hur allvarlig situationen är och vilken hjälp man önskar få.
Så här står det på skylten som har satts upp på damtoaletten inne på baren:
Vi är här för att hjälpa. Gå bara till baren och beställ en Änglashot:
Enkel: Bartendern kommer att leda dig till Ditt fordon.
Med is: Bartendern kommer att ringa efter en taxi åt Dig.
Med Lime: Bartendern kommer att ringa Polisen.”
Ingefärsshot
[inte SurKur eller KvickPigg]
1. Riv 200 gram ingefära med skalet på. 2. Blanda med 1 liter vatten. 3. Värm i 20 minuter, det får inte överstiga 60 grader.
4. Sila av ingefäran. 5. När det svalnat till ca 40 grader tillsätt 1/2
deciliter honung. 6. När det svalnat helt, tillsätt saften från 2 citroner
och sila igen. Lycka till, ://Noomi
Champagne Cocktail
2 centiLiter Cognac VSOP, 2 centiLiter Grand Marnier,
6 centiLiter Champagne,
1 stänk Angostura, 1 sockerbit, 1 cocktailbär
|
1. Kyl ingredienser inklusive glas. Håll huvudet kallt.
2. Citrusfrukt i ljummet
vatten före serverande ger ifrån sig mer juice.
3. Pressa juice färsk strax före serverande för att undvika beska.
4.
Knäck eventuella ägg i separat glas. för att undvika skal eller del av ägg som ska bort.
5. Förbered genom att blanda ingredienser som inte är kolsyrade i förväg för kylning.
6. Kryddad drink med mycket juice, exempelvis
Bloody Mary, görs i etapper.
Blanda kryddor i sprit. Tillsätt juice sist. Då minskar risken för kryddklumpar.
7. Skaka aldrig kolsyrade eller mousserande ingredienser!
8. Fyll aldrig glas till brädden, så slipper gäster spilla.
9. Ha alltid alkoholfria alternativ för gäster som inte kan eller vill dricka alkohol.
10.
Servera drink i god tid
så den är uppdrucken Lagom innan maten serveras. Alltför syrlig eller söt drink påverkar smaken.
Nötter eller annat tilltugg lindrar negativ smakpåverkan drinken kan ha för
efterföljande måltid.
11. Blanda mer komplicerad drink med
billiga Ingridienser först.
Kinnieac
SMAK: bitterapelsin samt pomerans oSom till
Kinnie
kan
man använda en blandning av ] 4
centiLiter Cognac 20 centiLiter
Kinnie [kan finnas på Coop Forum, men Systembolaget har slutat att ta in denna Maltas
nationaldryck]
Substitut: Campari + Pommac. Dekorera med citrusfrukt!
Painkiller
6 centiLiter mörk rom ELELR cognac VS, 12 centiLiter ananasjuice, 3
centiLiter apelsinjuice, 3 centiLiter
kokosmjölk, riven färsk muskot.
Ultimata VirusdödarSnapsen [UVS] Som
forskare är MP nu glad att äntligen kunna presentera den Ultimata
VirusdödarSnapsen [UVS]
☠.
Bör intagas vid första symtom såsom halsont. MP har beslutat att
inte ta patent och delar därmed receptet:
2 centiLiter Cointreau, 3 centiLiter Smirnoff vodka, 1 tesked riven
ingefära, 1 hackad stor vitlöksklyfta [spara en fin skiva till
garnering],
Chili Flakes.
Blanda allt
i ett snapsglas och rör om försiktigt. Kör den några sekunder i
mikrovågsugn för att värma upp. Obs! Temperaturen får inte överstiga
78°C. Då förångas etanolen och den förlorar därmed smak. Det är dock
ett bra alternativ för nykteristen. Garnera med en vitlöksskiva.
Snapsen är nu klar att svepas. Notera att man bör avhålla sig från
hångel eller annan nära kontakt efter intagande om man inte önskar
bli eremit och leva i celibat.
://Malin Persson
PS: Den går faktiskt att dricka. Vitlöken biter av den ilska
ingefära- / Cointreau-
attacken och gör snapsen lite mjukare och fylligare i smaken. :MP
KÄLLOR: CognacSociety.SE |
Dagens Nyheter |
King Magazine |
Klara Sager |
Newsner SuperCall m.fl.
|